DR.AZIMUTH BIOHERBAL - Sihat, Langsing & Cantik Semulajadi...

Kekal Sihat, Langsing & Cantik Semulajadi...

COLONKLEEN-RECOMENDED PRODUK UTK MASALAH USUS, TOKSIN DALAM BADAN

COLONKLEEN-RECOMENDED PRODUK UTK MASALAH USUS / TOKSIN DLM BADAN TERHANGAT DI PASARAN - PASTINYA BERBABALOI DENGAN NILAI YANG DIBELI!!


Satu sudu the ColonKleen mengandungi 7g larutan serat dan 3g serat tidak larut menjadikan sejumlah 10g serat diet harian. ColonKleen memberi sejumlah diet harian yang tinggi.

Ia dipercayai memenuhi diet harian yang diperlukan dan berguna sebagai bahan keperluan apabila merancang diet untuk mengurangkan berat, menambah atau pengurusan berat. Anda akan merasa kurang lapar untuk jangkamasa lama apabila anda makan makanan yang utama didalam keperluan harian. Secara umumnya tinggi serat, rendah lemak seperti kandungan protein Oabran bee pollen dan kentang yang tinggi keperluan paling berkesan.

ColonKleen bertindak seperti span yang menyerapkan kolestrol dari badan. Larutan seratnya yang dipanggil beta glucan, campuran berasaskan kolestrol didalam usus dapat mempertahan daripada diserap. Larutan fiber ini dapat membawa keluar daripada badan. Dalam tindakbalas ini hati menarik keluar kolestrol daripada aliran darah untuk menggantikan dengan bile acid. Beta glucan sudah ditemui dibawah kolestrol darah dan mengikat sebahagian kolestrol dalam saluran penghadaman. Kolestrol ini diperangkap dan di buang daripada badan. Lebih daripada 37 kajian dibuat lebih 3 dekad membuktikan bahawa makan larutan serat dapat meninggikan kesihatan hati dengan pengurangan tahap kolestrol.

Pada Januari 1997 Bahagian Makanan dan Ubatan Amerika Syarikat membenarkan pengilang mendakwa bahawa larutan serat mengurangkan risiko penyakit hati. Kajian spesifik menemui bahawa makanan larutan serat amat berkesan dalam menurunkan kandungan kolestrol bagi mereka yang mempunyai tanda-tanda ketinggian tahap kolestrolnya. (Contoh: permulaan tahap kolestrol ialah 240~300mg/dl). Dengan makan 7 gram larutan serat sehari, kajian saintifik menunjukkan penurunan sebanyak 4% dan 10% kandungan kolestrol

Mengikut Program Pendidikan Kolestrol Kebangsaan Amerika, setiap 1% penurunan dalam jumlah kolestrol , menunjukkan 2~3% mengurangkan risiko penyakit hati. Sebagai kesimpulan pengurangan kolestrol dengan memakan larutan serat sebahagian daripada diet untuk kesihatan hati.

Mengapa Cuci Usus?
Program pencucian usus yang bagus haruslah bermula dengan menanggalkan kotoran yang terdapatdalam usus kita iaitu bahagian terakhir memproses makanan. Jika anda ingin mencuci sistem hati, tanpa terlebih dahulu mencuci usus, bahan kumbahan toksik akan kembali semula ke dalam sistem badan anda. Salah satu masalah yang dihadapi adalah sembelit. Sembelit terjadi kerana kurangnya serat makanan dan kekurangan air yang menjadi punca sistem pembuangan najis yang tidak teratur.

Sembelit adalah satu sistem peralihan atau "masa peralihan" pembuangan toksik adalah perlahan dan tidak konsisten boleh menyebabkan hemerrhoids, varicose veins, hiatal hernia, atau lain-lain penyakit. Jika "masa peralihan" mengambil tempoh yang lama, ia akan menyebabkan pembuangan menjadi busuk serta menyerap kabohidrat.

Perkara yang paling kerap mengenai masalah usus, yang dihadapi kebanyakkan orang hari ini ialah sembelit. Sembelit umumnya disebabkan oleh kekurangan serat dalam diet harian dan tidak mencukupi air, dimana boleh menyebabkan berlakunya pemeluapan dan mampat.

Simptom- simptom Usus yang tidak berfungsi dengan baik.
* Sakit belakang* Masalah penghadaman* Sakit tengkuk dan bahu* Angin* Masalah kulit* Sakit pada bawah perut disebelah kiri* Otak yang tidak berfungsi dengan baik* Kembung perut* Keletihan* Crohn's disease* Lesu dan lenguh-lenguh* Colitis/ Irritable Bowel Syndrome(IBS)* Demam serta selsema* Diverticulitis / Diverticulosis* Sembelit dan cirit birit* Leaky Gut Syndrome


Colonkleen ® adalah satu makanan tambahan, bukan persediaan ubatan, yang berfungsi untuk menyuci sistem penghadaman terutamanya bahagian usus besar (kolon) agar kita lebih sihat dan mengurangkan penyakit-penyakit dalam badan kita.

Colonkleen ® diibaratkan sebagai produk 3 dalam 1:

1. Produk detoks - mengandungi kandungan serat (fiber) yang tinggi yang diperbuat lebih dari 50 ekstrak buah-buahan dan sayur-sayuran berserat tinggi yang amat efektif untuk mengeluarkan toksin dari badan melalui pembuangan air besar.

2. Produk pelangsingan - bagi mereka yang ingin mengurangkan badan badan tanpa diet yang ketat, Colonkleen ® dengan kandungan serat yang tinggi dan ekstrak buah-buahan dan sayur-sayuran bersifat mengenyangkan. Jika diambil secara berterusan, ia mampu mengawal pengambilan pemakanan seseorang dan secara tidak langsung akan dapat mengawal berat badan.

3. Produk kesihatan am - kandungan 4 jenis bakteria probiotik iaitu L-Acidophilis, L-Bulgaricus, S-Thermophilus dan B-Bifidum, yang bertindak memerangi bakteria-bakteria yang tidak elok yang menyebabkan pelbagai masalah perut dan usus seperti sakit perut, cirit-birit dan lain-lain. Ia juga sebagai penganti kepada bakteria-bakteria probiotik yang sama yang hilang disebabkan pengambilan makanan-makanan tidak berkhasiat seperti makanan segera, makanan mengandungi pewarna dan perasa tiruan, dan udara-udara tercemar yang dihidu setiap hari. Bakteria-bakteria probiotik ini amat diperlukan dalam proses penghadaman makanan dengan sempurna dalam perut kita dan untuk kesihatan usus. Dengan mengambil Colonkleen ® secara berterusan, yang sihat akan bertambah sihat, dan yang mengalami masalah kesihatan akan menjadi sihat, InsyaAllah.

VitalFood® Colonkleen menyediakan serat yang diperlukan oleh tubuh dalam diet seharian. Kandungan ekstrak serat, tumbuh-tumbuhan dan sayuran di dalam produk VitalFood® Colonkleen dapat membantu memudahkan penghadaman, mempertingkatkan daya tahan penghadaman dan ketahanan usus untuk kesihatan sejati dan menyuburkan.

VitalFood® Colonkleen adalah makanan kesihatan 100% semulajdi dan sesuai untuk seisi keluarga.
VitalFood® Colonkleen Dr Azimuth Formula dihasilkan tanpa bahan-bahan pengawet, pewarna, perasa tiruan, gula, yis, garam dan kanji disediakan di dalam bekas kedap udara.

Kandungan: 300 gram

Cara Pengambilan : Minum 2 gelas air masak 15 minit sebelum mengambil VitalFood® Colonkleen. Larutkan 1 sudu makan Colonkleen ke dalam 150 ml air. Minum terus dan diikuti dengan 1 gelas air masak. Ambil 1-2 kali sehari sebelum makan.


HARGA JUALAN RM89

Views: 3029

Tags: BADAN, COLONKLEEN-RECOMENDED, DALAM, MASALAH, PRODUK, TOKSIN, USUS, UTK

Comment

You need to be a member of DR.AZIMUTH BIOHERBAL - Sihat, Langsing & Cantik Semulajadi... to add comments!

Join DR.AZIMUTH BIOHERBAL - Sihat, Langsing & Cantik Semulajadi...

Kenali Dr.Azimuth


Dr Aziz Azimuth, B.SC, M.sc, Ph.D (Holistic Nutrition), N.D. (Clayton, Alabama) adalah Biosaintis, Pakar Penjagaan Kulit dan Nutrisi Holistik. Ahli New York Academy of Sciences. Pengasas dan CEO Enterpreneurs Development Institute Sdn. Bhd. Pengasas Dr. Azimuth Bioherbal Research Centre. Pemegang Amanah Khalifah Institute Malaysia. Pengasas 'World Healing Trust'. Badan Amanah untuk memberi khidmat terapi herbalogi dan Modern Prophetic Healing Techniques.

------------------------------
Today Hits:------------------------------
Chat With Me:
------------------------------ My Link Partner: Bookmark and Share

My Zimbio
Top Stories

Diet & Nutrtition Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Search Engine Optimization and SEO Tools


Free Search Engine Submission Free Search Engine Submission


DigNow.net

Birthdays

There are no birthdays today

Link RSS http://perkahwinan.ning.com

© 2014   Created by ddradamz.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service